Sinds de komst van online winkelen is de markt voor pakketbezorging geëxplodeerd. Nu, voor elk aankoopvolume, worden uw goederen bij u thuis geleverd. Later werden de kosten van de pakketbezorging een afzonderlijke kostenpost in de economie van de onderneming. Om de prijs van pakketleveringen te drukken, moet u verschillende trucs vinden.

Verstuur uw pakketten door te carpoolen en krijg goedkoper vervoer

Om winst te maken op uw pakketvervoer tussen personen, kan carpoolen u helpen. Dit is een praktische manier om goederen te verzenden en is zeer winstgevend. Hoewel het geen koeriersbedrijf is, kan het uw kosten aanzienlijk drukken. Met een pakketdienst kunt u grote meubelstukken en zelfs breekbare goederen vervoeren. Om te profiteren van pakketvervoer tussen particulieren, hoeft u alleen maar uw advertentie te plaatsen op een site die gespecialiseerd is in pakketvervoer door middel van carpooling voor particulieren. U geeft de afmetingen van uw pakket op en wacht tot de platformbeheerder contact met u opneemt. Dit geeft u de kans om te onderhandelen. In feite staat de prijs niet van tevoren vast. Het is aan u om uw transportkosten tot een minimum te beperken. U zult ook afspreken hoe de goederen moeten worden geleverd. Je zorgt ervoor dat hij het bij de ontvanger kan afleveren. Zodra de besprekingen zijn afgerond, valideert u uw levering en ontvangt u een bevestiging van de vervoerder. Carpoolen kan de goedkoopste manier zijn om pakjes te bezorgen. Het is mogelijk om tot 50% van de normale tarieven te besparen.

Volg de relay point-methode voor lagere leveringskosten

Met het relaispuntensysteem hebt u de mogelijkheid om een pakket in de kortst mogelijke tijd te bezorgen. U hoeft niet langer het exacte adres van de ontvanger te kennen. De goederen worden niet rechtstreeks bij de ontvanger thuis afgeleverd, maar op een partnerlocatie. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om naar het relaispunt te gaan en het pakket op zijn naam af te halen. Het afhaalpunt is een plaats die gemakkelijk te vinden is voor de bezorgers. Zij zijn gewend producten af te leveren op deze specifieke adressen. Zo hoeven ze niet te zoeken en weten ze op voorhand waar uw pakje zal worden geleverd. Trouwens, uw product is niet het enige dat op hetzelfde relaispunt wordt afgeleverd. Wanneer de klant online koopt, worden zijn gegevens op het pakje geschreven. Kiest hij voor de relay point-methode, dan zal hij zijn goederen zoeken op de plaats die het dichtst bij zijn huis ligt. Door hun pakketbiljet af te drukken, kunnen zij dit als bewijs gebruiken om hun goederen op te halen. De loketten kunnen winkels, agentschappen en andere gebouwen zijn die online geregistreerd zijn om pakketten van verschillende koeriersdiensten te ontvangen. Deze truc is praktisch voor pakjes die minder dan 120 cm lang zijn en waarvan de som van de zijden niet meer dan 150 cm bedraagt.

Uw zendingen bundelen voor grote orders

Er bestaat nog een techniek om niet te veel te betalen voor het vervoer van pakjes van de ene plaats naar de andere. Het is de mutualisatie van zendingen. Trouwens, je moet je krachten bundelen met andere online detailhandelaren. Op die manier kunt u uw aankopen groeperen en korting krijgen op het vervoer. Wegvervoerbedrijven verlagen hun tarieven wanneer de klant een grote hoeveelheid goederen bestelt. Door de onderlinge techniek kunnen 3 of 4 e-traders één worden en van dit aanbod profiteren. U moet er echter aan denken dat de goederen op een specifieke plaats moeten worden afgeleverd. Zorg dat je het eens bent met je partners. Het transport pooling systeem is zeer interessant voor uw e-commerce business. Het tarief is concurrerend en zal een positieve invloed hebben op de verkoopprijs van een goed. Door uw situatie te analyseren en te experimenteren met pakketpooling kunt u veel geld besparen. Het is belangrijk dat u bepaalt met wat voor soort handelsonderneming u in zee gaat. De geografische ligging kan in uw voordeel werken.

Vind het juiste advies op een transportvergelijkingssite

Door een prijsvergelijkingswebsite te gebruiken, kunt u een goede prijs vinden voor een particuliere koerier. Met dit platform kunt u profiteren van de adviezen die elke dag worden gegeven. Het vergelijkt verschillende maatschappijen en vindt degene die de laagste prijs biedt voor een kwaliteitsdienst. Om van deze dienst te kunnen profiteren, moet u online meer te weten komen. U kiest een betrouwbare vergelijker die al veel handelsondernemingen heeft geholpen. Aan de hand van de commentaren van de klanten kunt u zich een mening vormen over de site. Om uw pakketten veilig te kunnen verzenden, moet u de plaats van vertrek van de goederen en het land van bestemming opgeven. Vervolgens voert u de gegevens van het pakket in, d.w.z. de exacte afmetingen en het gewicht. De site zal u een lijst van potentiële vervoerders geven. Het enige wat u hoeft te doen is degene te kiezen waarvan u denkt dat het de beste vervoerder is.