Of het nu gaat om een vakantie of een zakenreis: als u met uw gehuurde voertuig naar het buitenland wilt, rijst de vraag of er speciale regels zijn die in acht moeten worden genomen. Hier volgen een paar praktische tips om niet in de problemen te komen.

Kun je met een huurauto naar het buitenland?

Het antwoord op deze vraag is ja. Een gehuurde auto kan worden gebruikt voor een reis naar het buitenland. Dus, als u in Oslo, Noorwegen, woont en van plan bent om de grens over te gaan met een gehuurde auto, moet u de autoverhuurbedrijven in Oslo eens bekijken. Wat ook het doel van uw mobiliteit is (vakantie, verhuizing, beroepsleven, enz.), aarzel niet om een autoleasingbedrijf te contacteren om van uw reis een volledig succes te maken. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website of rechtstreeks bij hun kantoor.

Speciale overwegingen wanneer u met een lease-auto buiten uw eigen land reist

Er zijn enkele speciale regels waarmee u rekening moet houden wanneer u uw land verlaat met een huurauto. Eerst en vooral moet u uw verhuurbedrijf op de hoogte brengen, want u kunt niet met het voertuig naar het buitenland reizen zonder zijn akkoord. Een vergunning om het land te verlaten is namelijk verplicht omdat u in orde moet zijn in geval van een grenscontrole. Voor een kort verblijf zijn er over het algemeen geen verdere administratieve stappen te ondernemen. Een uitreisvergunning is echter verplicht als uw reis langer duurt dan 30 dagen.

Enkele nuttige tips voor reizen naar het buitenland met een huurauto

Om uw buitenlandse reis met een huurauto tot een volledig succes te maken, moet u rekening houden met de belangrijkste tips: Controleer in de eerste plaats vooraf de verzekering van de gehuurde auto. Probeer contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om na te gaan of uw auto buiten het land gedekt is. Ten tweede, leer de wegcodes van het land van uw bestemming. Sommige codes kunnen zelfs verschillen van die in uw land. Dus informeer naar snelheidsbeperkingen, parkeerregels, enz. Kies ten slotte voor een volledige mechanische controle van de huurauto voordat u vertrekt. Om met een gerust gemoed op reis te gaan en onaangename verrassingen, zoals een mechanisch defect op een snelweg, te vermijden, is het verstandig het voertuig vooraf volledig te controleren. Dit zal je een hoop ellende besparen!