Er zijn veel vervoerders die uw pakketten met verschillende aanbiedingen verzenden. Het is niet altijd gemakkelijk de juiste aanbieding te vinden, vooral niet wanneer het erom gaat de voordeligste te vinden. En hoe worden uw pakjes internationaal verzonden? Wat moet u weten voor u een pakje naar het buitenland verstuurt? Hoeveel gaat het kosten? Hier zijn de antwoorden!

Pakketten internationaal verzenden

Wie een pakje naar het buitenland wil sturen, moet in de eerste plaats denken aan het verkleinen van de omvang en het gewicht van het pakje. Als u Colissimo als vervoerder kiest, moet u weten dat u in het gezelschap bent van een professional die zich contractueel verbindt tot het naleven van de geplande leveringstermijnen. Informeer echter van tevoren naar de tarieven 2019 van Colissimo voor internationale verzending. Colissimo verzendt naar de Europese Unie, Zwitserland en twaalf (12) bestemmingen wereldwijd (Vietnam, IJsland, Noorwegen, Thailand, Canada, Zuid-Korea, China, Japan, Hong Kong, Singapore, Australiƫ en de VS). Dit belet u echter niet om ook bij andere vervoerders zoals Chronopost, UPS, DHL en anderen te controleren.

Naleving van de douaneformaliteiten

Wanneer u vanuit Frankrijk een pakket naar het buitenland stuurt (met name naar landen van de Europese Unie), is het niet nodig een douaneaangifte te doen. Aangezien de goederen deze economische zone niet verlaten, worden zij niet beschouwd als ingevoerd in het land van bestemming, maar slechts als in doorvoer. Voor internationale zendingen is het daarentegen raadzaam de inhoud van het pakket bij de douane aan te geven, zodat het niet door de douanebeambte kan worden geopend. De douanebeambte moet uw pakket controleren om er zeker van te zijn dat het geen aan beperkingen onderworpen of verboden artikelen bevat. De douanebeambte kan ook vragen om betaling van invoerrechten en -heffingen. Ten slotte moet u zich er ook van bewust zijn dat er documenten bij uw pakket moeten worden gevoegd wanneer het naar het buitenland wordt verzonden. Zoek dit van tevoren uit om onaangename verrassingen te voorkomen.

Hoe worden de verzendkosten bepaald?

Bij verzending van een pakket naar het buitenland worden de verzendkosten bepaald aan de hand van de volgende hoofdcriteria: het gewicht en de grootte van het pakket, de bestemming, de bezorgmethode en de keuze van de vervoerder. Voor het gewicht en de grootte van het pakket, bijvoorbeeld, geschiedt de facturering per massa. De kosten voor het verzenden van een groot pakket zullen dus hoger zijn. Voor een internationale zending moet ook rekening worden gehouden met het volume van het pakket. De vervoerder zal het tarief voor de zending bepalen op basis van de meest prominente maatstaf tussen de volumetrische massa en de werkelijke massa. Wat de bestemming van het pakket betreft, is het duidelijk dat tussen een internationale en een nationale verzending, de eerste duurder zal zijn en de verzending langer zal duren.