Veel bedrijven bieden wrakopruimingsdiensten aan. Voertuigen die geschikt zijn voor de sloop, worden naar een erkend shredder- en recyclingcentrum gebracht. Wrakkenopruimingsdiensten bieden autobezitters een aantal voordelen. Bovendien bieden veel dienstverleners hun diensten gratis aan.

Wat zijn de voordelen van het verwijderen van uw beschadigde voertuigen?

Als u wrakken of auto's in slechte staat in uw tuin heeft, is het raadzaam een sloopbedrijf in te huren om ze te verwijderen. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van oude auto's of auto's die niet meer op de weg gebruikt kunnen worden. Het belangrijkste voordeel van deze dienst is de kostenbesparing. Soms is het verleidelijk om uw oude auto te repareren. De kosten van reparatie kunnen echter hoog oplopen, zelfs hoger dan de aankoopprijs van de auto. Het komt vaak voor dat bestuurders veel investeren in reparaties voor een auto die onbruikbaar zal blijven. Soms is het dus verstandiger de auto gewoon weg te gooien om geld te besparen, en een wrak dat op een ongeschikte plaats wordt achtergelaten, kan de eigenaar veel geld per dag kosten. Bovendien kan de aanwezigheid van voertuigen in uw tuin of op uw erf soms hinderlijk zijn. Een ophaaldienst kan echter ruimte vrijmaken. Het enige wat je hoeft te doen is een sloper te bellen zoals Mister Wreck. Een ander voordeel van het gebruik van de dienst is de veiligheid van de woning. Een auto kan bepaalde gevaren inhouden, vooral als hij defect is. Indien het wrak niet verzekerd is, kan het in brand vliegen en kunnen de verzekeringsmaatschappijen niet tussenbeide komen.

Hoe betaalbaar is wrakopruiming?

Wrakopruiming is geheel kosteloos door de taak toe te vertrouwen aan bepaalde dienstverleners, slopers genaamd. Hiervoor moet u een afspraak maken met de sloper van uw keuze. U hoeft niet te betalen om uw auto's naar een sloperij te laten brengen. De sloop zal voor recycling worden toevertrouwd aan een erkend autowrakkencentrum. Deze bedrijven bieden echter ook een sleepdienst aan als zich onderweg een probleem voordoet. Bij pech is de eerste reactie van de bestuurder natuurlijk om een beroep te doen op een professionele monteur. De laatste zal extra rekenen voor de pechverhelping vanwege de reis. Het is echter voordeliger om een autosleepdienst in te schakelen. De kosten van het vervoer van de auto naar de pechlocatie variëren naar gelang van een aantal factoren. Deze omvatten de tijd die nodig is, de afgelegde afstand en de tijd die nodig is om de auto in te leveren. Eén ding is zeker, ongeacht de prijs, slepen is altijd aantrekkelijker.

Welke documenten moet u voorzien voor de verwijdering van uw afgedankte voertuigen?

De dienstverlening van een sloopbedrijf beperkt zich niet tot het terughalen van achtergelaten auto's. Hij helpt zijn klanten ook met de administratieve procedures. In feite is het niet voldoende om de auto gewoon van het terrein te verwijderen. Voor het verwijderen van een wrak moeten bepaalde formaliteiten worden vervuld. Bovendien moet de eigenaar bepaalde bewijsstukken overleggen wanneer de auto wordt verwijderd. Het is hun verantwoordelijkheid de sloopauto te voorzien van bepaalde documenten die essentieel zijn voor het herstel en de rest, d.w.z. de sloop van de auto. Deze documenten omvatten de oorspronkelijke registratie, een bewijs van overdracht van het voertuig en een bewijs van niet-aanplakken. Voor de procedure is ook een kopie van de identiteitskaart van de bestuurder vereist. Er zij echter op gewezen dat als het voertuig in werkende staat is, uw gratis sleepwagen kan worden betaald door bepaalde onderdelen van het voertuig door te verkopen, zoals bumpers, koplampen, nog bruikbare accu's, en meer. Als het voertuig niet meer in gebruik is, wordt uw wrak door de sleepwagen naar een erkend autowrakkencentrum gebracht voor demontage en sloop.