Langdurige leasing stelt u in staat een nieuwe auto aan te schaffen zonder een lening te moeten aangaan of het gekozen model te moeten kopen, en biedt aanzienlijke financiële en praktische voordelen. Dankzij de vereenvoudiging van de procedures en de aankoop van een voertuig zonder aanbetaling, richt deze formule zich zowel tot particulieren als tot professionals. Zoek uit wat leasing is en welke voordelen het biedt.

Wat is leasing?

Een van de meest populaire financieringsmethoden, langetermijnleasing, stelt u in staat om een nieuwe, recente auto te rijden in ruil voor een maandelijkse huur. Deze maandelijkse betaling omvat alle diensten die het voertuig nodig heeft, zoals de huurprijs, onderhoud en eventuele reparaties, verzekering en bijstand. Het staat u echter vrij een andere aanbieder te kiezen om deze diensten over te nemen, maar dit kan duurder zijn. De waarde van de maandelijkse betalingen wordt bepaald door het model, de duur van het huurcontract (maximaal 5 jaar), de gedekte diensten (verzekering, onderhoud, enz.) en eventuele andere (facultatieve) extra diensten. Kortom, u kunt in een nieuw voertuig rijden zonder beperkingen en zonder de eigenaar te zijn. Aan het einde van het contract moet u de auto terugbrengen naar de dealer aangezien er geen aankoopoptie in de voorwaarden van deze formule is opgenomen. Probeer echter voor het einde van het contract een bod te doen als de auto echt bij u past.

Financiële voordelen om te overwegen

Een van de grote voordelen van leasing op lange termijn is zeker het feit dat u uw autobudget onder controle kunt houden. In tegenstelling tot de maandelijkse aflossingen van een autolening, blijft het bedrag van de huur elke maand hetzelfde. Aangezien ook onderhoudsdiensten zoals pechverhelping of technische controle in de huurprijs zijn inbegrepen, kunt u op lange termijn aanzienlijk besparen. Een ander financieel voordeel van leasing is dat u bent vrijgesteld van administratieve procedures zoals het aanvragen van een inschrijvingsbewijs voor een voertuig. Dit laatste brengt vaak hoge kosten met zich mee, vooral voor een grote auto. In vergelijking met de aankoop van een nieuw voertuig kunt u met deze oplossing tot 15% besparen op deze procedurekosten.

De praktische voordelen van leasing

De flexibiliteit van leasing op lange termijn is ook een aanzienlijk voordeel. Je hebt geen aanbetaling of cash kapitaal nodig als je koopt. De meeste dealers vragen echter een aanbetaling, die aan het einde van het contract wordt terugbetaald. Dit maakt het ideaal voor bestuurders die op nieuwe auto's gesteld zijn of die regelmatig van auto willen veranderen zonder zich bezig te hoeven houden met de administratieve formaliteiten en de doorverkoop. Het contract voorziet niet in de aankoop van het geleasede voertuig, dus als u een koopaanbod wilt doen, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf. Vergeet niet goed te onderhandelen om een voordelige prijs te krijgen. Vaak kan een auto die al geleased is, worden gekocht tegen een lagere prijs dan de marktprijs.