Het huren van een auto geeft u de mogelijkheid om van voertuig te veranderen naargelang uw wensen en behoeften. Het biedt verschillende rijstijlen met voertuigen die geschikt zijn voor elke situatie. Het is ook een manier om routine te vermijden. Wat zijn de te volgen procedures bij het huren van een auto?

De klant informeren

Het eerste document dat nodig is om een auto te huren is een rijbewijs. Soms volstaat het niet een rijbewijs van minder dan twee of drie jaar oud over te leggen. De consument moet ook een paspoort of identiteitskaart tonen. De meeste verhuurbedrijven vragen ook om een bewijs van adres om het agentschap te helpen contact op te nemen met de klant. Dit is een extra voorzorgsmaatregel in geval van een claim. Er moet ook een module worden aangevraagd met de berekening van de prijs van de volledige dienst en alle elementen die daarin zijn opgenomen. Als U meer wilt weten over autohuur in Berger, volg dan deze link.

Een bankkaart en bewijs van inkomen

Het verhuurbedrijf kan om een krediet- of debetkaart vragen, vooral wanneer u online betaalt. De kredietkaart die gebruikt werd om het voertuig te reserveren kan ook vereist zijn bij een autoverhuur tussen personen. Bij langdurige verhuur moet een bewijs van inkomen worden overgelegd. Samen met de verzekering kunnen autoverhuurbedrijven vragen om de laatste drie loonstrookjes van de klant en zijn laatste belastingaangifte om de betaling te garanderen. De leasemaatschappij eist ook een voorwaarde waarin de verantwoordelijkheid van de klant voor het herstel van de veroorzaakte schade en het aan te rekenen bedrag in het geding worden gebracht.

Indiening van de offerte vóór de sluiting van het contract

Alvorens de overeenkomst te sluiten, moet de verhuurder de consument een prijsopgave doen. De offerte moet de volgende gegevens bevatten: de datum waarop zij is opgesteld; de fysieke, elektronische en telefonische contactgegevens van de verhuurder; de geldigheidsduur van het huuraanbod en de periode gedurende welke het moet worden uitgevoerd; de categorie van het voertuig; de plaats waar de sleutels moeten worden overhandigd; de prijs die moet worden betaald bij het ophalen van het voertuig en het bedrag dat moet worden betaald bij het terugbrengen van het voertuig, voor alle diensten, met inbegrip van, in voorkomend geval, de gehanteerde prijzen. In voorkomend geval kan de inhoud van de namen van de pakketten die deel uitmaken van de dienst aanwezig zijn, evenals de voorwaarden voor de toekenning van kortingen en promoties die van toepassing kunnen zijn.