Autoverhuur is een formule die zowel door bedrijven als door privé- en beroepsgebruikers wordt gebruikt. Meer en meer mensen zien de voordelen van deze regeling. Het is een eenvoudig maandelijks bedrag dat een lange lijst van diensten omvat die anders afzonderlijk zouden moeten worden betaald. Om een auto op lange termijn te kunnen huren, zijn een aantal essentiële documenten vereist. In het algemeen hebt u drie documenten nodig om een auto te huren: een rijbewijs, een identiteitskaart en een kredietkaart.

Rijbewijs

In de eerste plaats moet rekening worden gehouden met een aantal factoren in verband met het rijbewijs, dat in goede staat moet zijn. Het identiteitsbewijs, dat een identiteitskaart, paspoort of militaire identiteitskaart kan zijn, is zeer belangrijk, zelfs voor een particuliere huurauto. In sommige landen is een Frans rijbewijs niet voldoende (bijv. in de VS). In dat geval is een internationaal rijbewijs vereist. Dit document is maximaal drie jaar geldig. Als u een auto huurt, moet de persoon die de auto huurt ten minste één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

Identiteitskaart

Naast het rijbewijs moet bij het huren van de auto een tweede legitimatiebewijs (identiteitskaart of paspoort, afhankelijk van het land) worden getoond om de gegevens van de persoon die de auto huurt te verifiëren. Meestal is dit een identiteitskaart, maar bij verlies of als u uit het buitenland komt, zal het autoverhuurbedrijf u toestaan een paspoort of militaire identiteitskaart voor te leggen. Dit is om de identiteit van de huurder vast te stellen en tegelijkertijd zijn of haar leeftijd te bevestigen, aangezien het contract niet met een minderjarige kan worden gesloten. Sommige bedrijven hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar, soms ook een maximumleeftijd (bijv. 70 jaar), maar onze klanten moeten gewoon meerderjarig zijn. Niet alle voertuigcategorieën zijn algemeen beschikbaar voor jonge bestuurders.

Kredietkaart

Als u een auto wilt huren, moet u een convexe creditcard hebben op naam van degene die de auto huurt. Er zijn uitzonderingen op deze regel en sommige landen aanvaarden ook debetkaarten of contant geld bij het inleveren van de auto. Het is daarom altijd raadzaam om de betalingsvoorwaarden van het verhuurpunt in kwestie zorgvuldig te controleren wanneer u reserveert.